Detall notícia

Ximo Puig destaca 'l'impuls extraordinari' del Consell per a remodelar o construir el 50 % dels centres educatius mitjançant una inversió de 1.000 milions a través del pla Edificant

09/09/2019
Ximo Puig destaca "l"impuls extraordinari" del Consell per a remodelar o construir el 50 % dels centres educatius mitjançant una inversió de 1.000...

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat "l'impuls extraordinari" del Consell a les infraestructures educatives per a la remodelació o la nova construcció de prop del 50 % dels centres docents de la Comunitat Valenciana durant l'actual legislatura, amb una inversió projectada de 1.000 milions d'euros per mitjà del pla Edificant.

El responsable del Consell ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet, coincidint amb l'inici del curs escolar, al CEIP 103 de València, un centre que, com ha recordat, el Govern Valencià es va comprometre a acabar a temps per a aquest curs i que simbolitza l'esforç que fa la Generalitat per a la millora de les instal·lacions docents.

El president ha subratllat, a més, que l'aposta del Consell per a la remodelació de quasi el 50 % del conjunt de les infraestructures educatives de la Comunitat significarà "un reseteig global", que es du a terme, a més, en col·laboració amb els ajuntaments, que s'han involucrat per a accelerar els tràmits.

Per això, ha reivindicat des de les noves instal·lacions del col·legi nou la necessitat d'espais, instal·lacions i recursos adequats que suposen "un entorn favorable per a impartir una educació de qualitat".

El titular del Consell ha destacat la importància de continuar invertint eficientment en educació, ja que, ha assenyalat, "l'educació és el que fa avançar una societat" i és vital per a "superar la desigualtat i la fractura" en el si d'aquesta.

Així mateix, des de les instal·lacions, que tenen capacitat per a 675 alumnes i un menjador per a 500 persones, el president ha destacat que "més important que qualsevol infraestructura és el capital humà que representa el conjunt del professorat valencià".

En aquest sentit, ha destacat la incorporació de 1.500 nous professors i professores, un increment de la plantilla de personal docent que, tal com ha recordat, ascendeix a 7.800 si es té en compte l'inici de la legislatura passada.

A l'acte també han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Set centres educatius nous

Per la seua banda, Vicent Marzà ha explicat que en aquest curs escolar hi ha 7 centres educatius nous, gràcies als quals 2.019 xiquets i xiquetes "deixaran d'estar en barracons" per a començar el curs en "infraestructures dignes".

A més, ha assenyalat que la ràtio ha descendit fins a arribar a 5 estudiants per aula des de l'inici de l'anterior legislatura i ha destacat l'esforç que s'ha fet també amb les beques de menjador, de les quals gaudiran desenes de milers d'alumnes durant aquest curs, així com els 15.000 xiquets i xiquetes inscrits en aules de 2 anys gratuïtes.

Arxius relacionats