Detall notícia

Educació convoca les proves d'obtenció del títol de graduat en ESO per a persones majors de 18 anys

25/09/2019

- Les persones interessades hauran d'omplir de manera telemàtica la seua sol·licitud i presentar-la des del 30 de setembre fins al 31 d'octubre
- Durant aquest curs hi haurà dues convocatòries de la prova per a obtindre el títol, que se celebraran el 24 de gener i el dia 29 de maigLa Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució per la qual es convoquen les proves per a l'obtenció del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria, a les quals podran accedir persones majors de 18 anys o aquelles que complisquen aquesta edat durant l'any 2020 i vulguen obtindre directament el títol.

Durant aquest curs 2019-2020, hi haurà dues convocatòries de les proves, que se celebraran els dies 24 de gener i 29 de maig, d'aquesta manera les persones inscrites tindran dues possibilitats d'obtindre el títol.

Per a poder presentar-se a aquestes proves, les persones interessades podran inscriure's telemàticament en el web de la Conselleria (consultar ací).

Després hauran d'entregar la sol·licitud generada, preferentment a la direcció territorial d'Educació de la província on es vulga fer la prova, des del 30 de setembre fins al 31 d'octubre, en primera convocatòria, i des del 2 de març fins al 3 d'abril, per als que desitgen participar en la segona convocatòria.

Les persones interessades que no disposen de la connexió necessària a Internet poden fer la inscripció telemàtica esmentada als centres públics de formació de persones adultes (FPA) de titularitat de la Generalitat Valenciana, que hauran de facilitar, en el seu calendari i horari general de funcionament, un espai proveït d'ordinador amb connexió a Internet.

Llistes d'admesos i exclosos

Una vegada finalitzat el termini d'inscripció a la prova de cada convocatòria, les direccions territorials d'Educació hauran de fer públiques, en el portal electrònic de la ciutadania habilitat a l'efecte, les llistes provisionals de les persones admeses i excloses, distribuïdes per demarcacions territorials, enumerades per ordre alfabètic amb indicació del tribunal i lloc de realització de la prova assignats a cada participant i, en el cas de les persones excloses, amb explicitació del motiu d'exclusió.

Per mitjà d'aquests exàmens, l'Administració educativa pretén que les persones majors de 18 anys que van acabar els ensenyaments de Secundària sense aconseguir els objectius d'aquesta etapa educativa puguen finalment aconseguir la titulació i tindre una millor inserció laboral.

Per tant, es tracta de reduir el fracàs escolar i permetre l'accés a noves oportunitats de millora de la qualificació acadèmica i d'inserció laboral.

Per a més informació en el 'DOGV':

Consultar ací.