Detall notícia

La Generalitat i l'Ajuntament de València reprenen la construcció de Nou Moles

08/10/2019
La Generalitat i l"Ajuntament de València reprenen la construcció de Nou Moles

- Vicent Marzà i Joan Ribó mantenen una reunió amb responsables tècnics i l'empresa que finalitzarà el complex esportiu del barri de Nou Moles
- Les obres compten amb un pressupost d'11,4 milions d'euros per part de la Generalitat, i es té previst que finalitzen abans que acabe l'any 2020



Esport de la Generalitat i l'Ajuntament de València han représ les obres de construcció del complex esportiu Nou Moles de la ciutat.

Aquest projecte de 2009 va ser paralitzat en 2011 per antics governs per problemes de planificació i pressupost.

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han mantingut una reunió amb responsables tècnics i l'empresa que finalitzarà el complex esportiu del barri de Nou Moles. Han estat acompanyats pel director general d'Esport, Josep Miquel Moya, i la regidora d'Esports, Pilar Bernabé.

La Generalitat aporta el pressupost per a finalitzar les infraestructures esportives de Nou Moles. Es tracta d'11,4 milions d'euros, IVA inclòs, i el tràmit s'ha efectuat en coordinació i col·laboració amb l'Ajuntament de València. Les obres s'han représ a l'octubre i es té previst que finalitzen abans que acabe al 2020.

Segons el conseller, «aquesta és una de les clares herències de nefasta gestió d'antics governs. Qui més ho ha patit ha sigut la gent de la ciutat, amb un projecte paralitzat i deixat enmig d'un barri sense donar cap tipus de servei esportiu". "A nosaltres ens ha costat anys fer la tramitació correcta perquè es poguera acabar el poliesportiu; finalment els veïns del barri i la gent de la ciutat podran tindre unes infraestructures esportives dignes i utilitzables. Però no només això, les instal·lacions estaran dotades de tots els recursos per a poder celebrar campionats de waterpolo en l'àmbit internacional", ha afegit.

Segons Joan Ribó, "Nou Moles mereixia des de fa anys un centre esportiu de qualitat que, per les seues característiques, serà de referència per a tota la ciutat. Es tracta d'un projecte emblemàtic del qual podran gaudir els veïns i veïnes, d'alta capacitat, i amb totes les especificitats tècniques que permetran la pràctica esportiva de base i d'alt nivell.

De fet, es tracta d'unes instal·lacions en què es cuiden al màxim tots els detalls per tal que puga atendre les necessitats esportives dels veïns i veïnes, i també dels equips. Per fi, colze a colze entre l'Ajuntament i la Generalitat, hem aconseguit resoldre l'embolic administratiu en què ens havien ficat anteriors governs. El nostre objectiu: estendre tant com puguem la pràctica esportiva en la ciutat de València i la vida saludable", ha assegurat l'alcalde.

El desbloqueig de les obres

La represa de les obres necessitava una modificació ja que el contracte originari impulsat per governs anteriors tenia errors o omissions patits en la redacció del projecte o de les especificacions tècniques. Per això, calia incorporar a la prestació alguns avanços tècnics de millora. Hi havia la necessitat d'ajustar la prestació a especificacions tècniques, mediambientals, urbanístiques, de seguretat i d'accessibilitat aprovades amb posterioritat a l'adjudicació del contracte.

La modificació aprovada per a millorar la infraestructura suposa un increment global de l'obra del 8,9 % en millores respecte al sistema estructural, el sistema de condicionament i instal·lacions, la instal·lació geotèrmica i la construcció d'un fals sostre.

Pel que fa al sistema estructural, es modifica l'estructura de cobriment de l'edifici, que passa de ser de formigó a metàl·lica amb l'objectiu de millorar les prestacions i disminuir la complexitat. També es modificarà la coberta de la piscina per a afavorir la durabilitat de l'estructura. Així mateix, s'ha optat per una millora de la qualitat del formigó que s'ha d'emprar en l'estructura.

Pel que fa al sistema de condicionament i instal·lacions, el temps que ha passat des del projecte original ha suposat que alguna de les instal·lacions haja quedat obsoleta tant tècnicament com energètica i que les necessitats s'hagen redefinit per a aconseguir una millor explotació concorde segons els models contemporanis.

També s'ha realitzat un redisseny dels sistemes de tractament d'aigua i s'ha afegit un descalcificador.

Altres equips que s'han incorporat o s'han millorat són el de filtració de l'aigua en la piscina de waterpolo, l'adequació d'equips de filtratge ultraviolat, filtració i mòdul de recuperació de la calor de l'aigua de renovació de piscines. Així mateix, s'han reemplaçat els tipus de refrigeradors i deshumidificadors de les piscines per equips de més capacitat, adaptats a les exigències actuals i les ofertes de les diferents subministradores.

A més, l'edifici comptarà amb una instal·lació geotèrmica, que no es preveia en el projecte inicial, ja que és una energia renovable que elimina la dependència dels combustibles fòssils amb la consegüent disminució d'emissions de CO2, causants de l'efecte d'hivernacle.

Finalment, amb la finalitat d'evitar la pèrdua d'energia del recinte de la piscina i disminuir l'afecció del clor en l'estructura, s'opta per col·locar un fals sostre.

Característiques del complex esportiu Nou Moles

El poliesportiu comptarà amb un aforament de 1.610 espectadors i espectadores, 1.386 en grades fixes, ampliables en grades mòbils a 224 persones més.

Disposarà d'una pista que permet la pràctica d'handbol, futbol sala, hoquei sala, bàsquet i voleibol en el sentit longitudinal, i en sentit transversal, dues pistes de bàsquet.

També tindrà dues sales de 'fitness'; una sala de musculació; una piscina coberta dedicada a la pràctica educativa de la natació; una piscina de waterpolo vàlida per a campionats del món i campionats de la federació internacional de natació; vestuaris per a equips esportius, vestuaris col·lectius per a sales de 'fitness' i vestuaris per a àrbitres, entrenadors i professors; així com espais de magatzems i despatxos.

Arxius relacionats