Detall notícia

L'IVC acull a La Filmoteca la presentació del documental 'Pinazo. Notes i pensaments', d'Ignacio Estrela

22/10/2019
L"IVC acull a La Filmoteca la presentació del documental "Pinazo. Notes i pensaments", d"Ignacio Estrela

- El documental compta amb les ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura


L'Institut Valencià de Cultura ha acollit a La Filmoteca la presentació del documental 'Pinazo. Notes i pensaments', dirigit per Ignacio Estrela i produït conjuntament per Estrela Audiovisual i À Punt Mèdia.

El documental ha sigut presentat pel mateix Ignacio Estrela, la guionista i productora del documental, Laura Grande, el director general de l'IVC, Abel Guarinos, i el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno.

Amb guió de Laura Grande i música de Josué Vergara, el documental compta amb les ajudes a la producció que convoca anualment l'Institut Valencià de Cultura. El dimecres 23 d'octubre, a les 19 hores, serà projectat a l'auditori de l'IVAM abans de ser emés per À Punt.

Ignasi Pinazo va ser el primer artista a aconseguir per un retrat una medalla de primera classe en les Exposicions Nacionals de Belles Arts en 1897, premi que repetiria en 1899 per a reivindicar la importància que per a ell tenia el retrat en la pintura i situar-lo com un dels grans retratistes europeus.

La seua extensa i variada temàtica pot descol·locar l'espectador. Va combinar grans formats aparentment més seriosos amb petites tauletes fetes del natural, amb total llibertat, on plasmava instants de la vida que l'envoltava. Les seues pintures de platja van inspirar nombrosos artistes, com Joaquim Sorolla, que el considerava un mestre.

Malgrat la seua fama creixent, va decidir recloure's en un poble de l'horta on el seu contacte i coneixement de la naturalesa feren evolucionar la seua pintura.

Els últims estudis realitzats pel centenari de la seua mort (1849-1916), el situen com l'artista de la seua generació en què millor es pot veure el pont cap a la modernitat, amb la qual cosa s'alliberava de les obligacions del sistema acadèmic.

A través de les seues notes i pensaments manuscrits, es recorre la seua vida i obra en aquest documental.

Arxius relacionats