Detall notícia

'Com sona l'ESO' rebrà el Premi d'Honor de la Música Valenciana 2019

03/12/2019
"Com sona l"ESO" rebrà el Premi d"Honor de la Música Valenciana 2019

- La cerimònia de lliurament dels guardons se celebrarà el 12 de desembre al Teatre Principal de València
- La cerimònia comptarà amb les actuacions de Smoking Souls, Mamen García amb Albert Sanz i LimbothequeLa directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, i el director de la cerimònia dels guardons Rafa Piqueras, han presentat la imatge dels premis d'enguany, han avançat alguns detalls de com serà la cerimònia de lliurament de premis i s'ha fet públic el Premi d'Honor de la Música Valenciana 2019.

Aquests reconeixements, d'àmbit autonòmic, es lliuraran el pròxim 12 de desembre al Teatre Principal de València. Els nominats als Premis de la Música Valenciana en les 17 categories d'aquesta edició van ser anunciats fa unes setmanes. Ara, Marga Landete ha fet públic el Premi d'Honor de la Música valenciana, concedit per Cultura de la Generalitat en 2019.

"Atorguem aquest reconeixement autonòmic a 'Com sona l'ESO', un projecte que uneix educació i cultura a través de la música, en estat pur. Un reconeixement col·lectiu a moltíssima gent del nostre país, de nord a sud, que ha sabut cosir i cohesionar les nostres comarques amb aquest projecte", ha assenyalat. "Pel seu compromís de portar l'aprenentatge més enllà de l'aula, per posar la música al centre de l'escenari educatiu, per convertir els nostres adolescents en vertaders protagonistes compromesos, els atorgarem aquest merescut reconeixement", ha afegit.

'Com sona l'ESO' és una trobada musical anual d'alumnes i professorat de música d'instituts públics que, al llarg de quatre dies, conviuen per dur a terme un gran repte musical, el qual han treballat prèviament a les aules de música.

Aquest repte és la realització d'un concert conjunt: al voltant de 1500 alumnes amb el seu professorat actuant junts. La regla d'or de les trobades és que tot l'alumnat, independentment de la seua formació musical, participa en el concert.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC ha afegit que "'Com sona l'ESO' va iniciar aquest recorregut l'any 2000, ara fa ja quasi 20 anys i ha sigut molt l'alumnat que ha experimentat pujar a un escenari i participar d'un espectacle musical que ha deixat molta empremta en les seues vides».

«La pròxima cita musical de 'Com sona l'ESO' serà en 2020 a una de les nostres capitalitats culturals valencianes, Altea. I per a nosaltres això és sinònim de vertebració", ha explicat.

La imatge dels premis i la cerimònia 2019

La il·lustradora valenciana Sandra Navarro, coneguda amb el pseudònim de Lalalimola, ha sigut la creadora del cartell d'aquesta edició dels Premis Carles Santos.

Segons la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, "la imatge està inspirada en el 'leitmotiv' de la cerimònia, la fira, amb una estètica i una empremta molt personals", i ha destacat que "en aquesta segona edició continuem apostant per les creadores valencianes en un any en què València ha sigut nomenada capital mundial del disseny".

La cerimònia serà conduïda pels presentadors Mireia Pérez i Vicent Colonques, amb una posada en escena inspirada en la diversió i la disbauxa acolorida d'una fira: "Estem preparant una cerimònia agosarada, descarada, provocadora i cridanera", ha afirmat Rafa Piqueras, el responsable de l'acte.

Els II Premis Carles Santos de la Música Valenciana seran retransmesos en directe per À punt i comptaran amb les actuacions en directe de Smoking Souls, Mamen Garcia amb Albert Sanz i Limbotheque.

El guanyador en la categoria de millor disc eixirà de tots els treballs nominats a les categories de disc.

Enguany, com a novetat, s'incorpora el premi del públic, que s'atorgarà per les votacions rebudes telemàticament per mitjà del web consultar ací entre tots els àlbums que concorren com a nominats a les categories de millor disc.

Totes les nominacions es poden consultar al document adjunt.