Detall notícia

Les Arts explica al públic infantil el procés de creació d'una òpera a través d'un conte

20/02/2021
Les Arts explica al públic infantil el procés de creació d"una òpera a través d"un conte

- L'Aula Magistral acull 'Conta'm una òpera', que recupera la figura del contacontes per a explicar com Donizetti va compondre 'L'elisir d'amore'
- A més del cicle de funcions educatives, les Arts ha programat una funció familiar el dissabte 27 i una altra el diumenge 28 de febrerEl Palau de les Arts explica al públic infantil el procés de creació d'una òpera a través d'un conte en la seua proposta educativa 'Conta'm una òpera', que acull aquesta setmana l'Aula Magistral dins de 'Les Arts és educació'.

L'activitat, ideada i produïda per les Arts, recupera la figura del contacontes que, en aquesta ocasió, narra l'argument d'una òpera, sense deixar passar els seus moments musicals i escènics més rellevants, gràcies a l'acompanyament de cantants i pianista, a més dels elements que conformen l'escenografia.

La trama de 'Conta'm una òpera' transporta els més menuts a l'època de joventut de Gaetano Donizetti, un dels grans noms de l'edat d'or del 'bel canto'. El jove compositor i el seu llibretista, Felice Romani, estan a punt de finalitzar una de les òperes més apreciades del repertori, 'L'elisir d'amore'.

Dubitatius davant de la resposta de l'estricte públic milanés, abans de la seua finalització, compositor i llibretista decideixen contar la seua nova creació a un grup de xiquets i xiquetes per a conéixer de primera mà les seues reaccions i impressions.

L'actor valencià Paco Iváñez dona vida a Felice Romani per a narrar de manera dinàmica l'argument d'aquest títol. El pianista José Jaime Hidalgo, en el paper del mateix Donizetti, interpreta al piano els moments musicals que il·lustren el conte.

Joves artistes encarnen els rols principals d'aquesta òpera bufa: Adina (Vittoriana De Amicis), Nemorino (Jorge Juan Morata), el sergent Belcore (Giovanni Luca Failla) i el doctor Dulcamara (Sebastià Peris).

L'espectacle està orientat principalment a estudiants de Primària; no obstant això, les Arts ha programat dues representacions obertes al públic familiar el dissabte 27 i el diumenge 28 d'aquest mateix mes amb localitats entre set i nou euros. Ambdues representacions comencen a les 12.00 hores.

'Conta'm una òpera' forma part dels espectacles operístics amb què 'Les Arts és educació' busca acostar i divulgar la lírica i la música simfònica a les generacions més joves.

L'objectiu principal d'aquesta activitat didàctica és que l'alumnat es familiaritze amb l'òpera en si com a expressió artística, així com que interioritze conceptes bàsics del gènere, les funcions de compositor i llibretista i els diferents registres vocals.

Arxius relacionats