JORNADES DE CONVIVÈNCIA

JORNADES D'IGUALTAT I CONVIVÈNCIA

16 i 17 d'octubre de 2017  EDUSIONA'T. UNA MIRADA DE PAU.
"Prevenció i detecció del racisme. la xenofòbia i la intolerància en l'aula: propostes per a millorar la convivència"

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social a través de l'OBERAXE, va a organitzar aquesta jornada que es celebrarà al Palau de les Arts Reina Sofia de València els dies 16 i 17 d'octubre.

Els objectius de la jornada són: sensibilitzar a la comunitat educativa sobre la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d'intolerància en les aules; dotar d'eines per a la identificació de conductes discriminatòries i/o intolerants; proporcionar estratègies per a promoure la igualtat, el reconeixement i el respecte a la diversitat cultural en els centres educatius; així com afavorir l'intercanvi i la transferència d'experiències de la pràctica educativa.

Els destinataris de la jornada són: responsables d'educació de Comunitats Autònomes, la persona Coordinadora d'Igualtat i Convivència, persones que formen part dels equips directius, i orientadores o orientadors dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

 • Qualsevol incidència amb els códis QR, es resoldrà en l'entrada al Palau de les Arts, en la taula d'incidències.

Amb la intenció que estiguen representats el major nombre possible de centres educatius, s'establirà un criteri de selecció perquè participe, almenys, una persona de cada centre. La fórmula que s'establirà, serà la següent: en una primera volta serà admesa la primera persona inscrita de cada centre, procediment que es repetirà fins que es cobrisquen les vacants, sempre per ordre d'inscripció.

La inscripció no suposa estar admés/admesa. Per a poder assistir a la jornada, és imprescindible realitzar la confirmació d'assistència i aparéixer com a participant en la llista definitiva.

Com s'especifica en el programa, el dia 17 d'octubre, d'11.45h a 13.45h, se celebren tallers i experiències que s'han dividit en quatre blocs, la selecció dels quals, per ordre de preferència, es realitzarà en el moment de la confirmació.

Les persones que resulten admeses definitivament en la jornada, rebran un correu electrònic amb el bloc de taller assignat i un codi QR que hauran de presentar en el punt del registre de participants dels dos dies, del 16 i del 17 d'octubre.

Serà necessari ensenyar el codi QR imprés i l'acreditació adequada per a accedir a qualsevol dels edificis en els quals es desenvolupa el programa de la jornada.

 • Informació d'interès per als participants en la jornada "Edusiona't. Una Mirada de Paz"

Mapa de Localització de les Sales

Localització de restaurants i cafeteries en la zona

Pot consultar el mapa de localització dels diversos restaurants i cafeteries a prop del Palau de les Arts en l'enllaç https://www.thinglink.com/scene/931186875597586434
Com que el temps de què es disposa per a menjar és limitat i amb l'objectiu de començar i finalitzar la jornada amb puntualitat, es recomana reservar amb antelació.

Gener del 2017 - Primera jornada de persones coordinadores d'igualtat i convivència "Construïm entorns segurs i intervenim davant l'assetjament escolar i la LGTBfòbia a les aules"

VÍDEOS DE LA JORNADA

 1. Presentació: conseller Vicent Marzà
 2. Primera ponència: Joan Vaello
 3. Segona ponència: UAI Alacant
 4. Tercera ponència: Jose Ignacio Pichardo
 5. Debat
 6. Cloenda: Jaume Fullana
 7. Clownclusió: ClownDestino Teatro
 8. Vídeo d'accions de convivència dels centres educatius

Novembre de 2014 "Els centres educatius com a espais de convivència"

Jornades realitzades en la Comunitat Valenciana a fi de difonde l'Orde 62/2014, de 28 de juliol per la qual es regula l'elaboració dels plans de convivència en els centres educatius de la Comunitat Valenciana. En elles, es van aportar diferents experiències per a l'actualització dels plans de convivència.

Així, volem compartir este treball que segur ens podrà ajudar a afavorir les relacions interpersonals en contextos educatius, des del compromís i la participació de la comunitat educativa.

A continuació, es poden consultar els materials i presentacions de les diferents Jornades sobre convivència organitzades pel Sevici de Formació del Professorat i els CEFIREs en el mes de novembre de 2014.

 • CEFIRE d'Alacant (13 de novembre de 2014). IES Antonio José Cavanilles.

Díptic de la Jornada / Actualització del Pla de Convivència (Sra. Blanca Torregrosa) / La intervenció en els casos de violència escolar (Sra. Mª Carmen Ferrández) / Actuacions de millora de la convivència: Grup CONVIELX / Anem a l'Institut a la recerca d'idees: IES Navarro Santafé (Villena) / Programa d'ajuda entre iguals: IES Mare Nostrum (Alacant).

 • CEFIREs d'Alacant, Orihuela i Elda (14 de novembre de 2014). IES La Foia d'Elx.

Díptic de la Jornada / Actualització del Pla de Convivència (Sra. Blanca Torregrosa) / La intervenció en els casos de violència escolar (Sra. Mª Carmen Ferrández) / Actuacions de millora de la convivència: Grup CONVIELX / Socialització preventiva en Infantil i Primària: CEIP Luis Vives (Cullera) / Del maltractament a l'atenció entre iguals. Un enfocament sense culpes: IES Mare Nostrum (Alacant).