novetats

« Ves enrere

"PILOTAESCÒPIC" UNA ANÀLISI QUANTITATIVA DE LA PILOTA VALENCIANA

"PILOTAESCÒPIC" UNA ANÀLISI QUANTITATIVA DE LA PILOTA VALENCIANA

En l'esport dels valencians mai s'havia donat una anàlisi d'aquesta índole fins que la Càtedra de la Pilota va decidir realitzar-lo. Després de diversos mesos de treball, el 15 d'abril de 2019 es va fer la presentació dels resultats. «És una primera recerca per a saber on estem i com poder projectar-nos cap al futur», explica Víctor Agulló, sociòleg i coordinador del projecte que té per nom 'Estudi "Pilotaescòpic".

De moment, s'han executat dues de les tres fases d'aquesta radiografia sobre la percepció i valoració de la pilota, una entre la població en general i una altra entre els habituals del trinquet. Faltaria la corresponent als practicants, tant professionals com afeccionats, que arribarà. Les conclusions obtingudes són més que positives. «Hi ha esports que ixen diàriament per televisió i, malgrat que la pilota no disposa d'aquesta finestra, un 73% dels enquestats la consideren un senyal d'identitat, la qual cosa és molt rellevant», comenta Vicent Añó, director de la Càtedra. «Pensàvem que els resultats serien uns altres i ens ha sorprès molt que la mitjana d'edat dels assistents al trinquet sigui ara de 51 anys», afegeix Agulló.

Perquè els números continuen millorant es considera fonamental fomentar el coneixement i la pràctica entre els més joves. «Actuacions com el programa Pilota a l'Escola afavoreixen que hi haja renovació entre els practicants i el públic», assenyala Sebastià Giner, Coordinador de Pilota de la Generalitat. I perquè la transmissió siga l'adequada, igual d'important se suposa la preparació dels docents. Un bon nombre d'universitats ja inclou en el seu temari l'assignatura de pilota valenciana «i la idea és arribar a tota la infraestructura formativa», diu Giner.

En l'enllaç següent, podeu accedir a un resum d'aquest estudi.

Resultats enquesta.