novetats

« Ves enrere

DISSABTE ES VA CELEBRAR LA JORNADA DE GESTIÓ D'ESCOLES ESPORTIVES DE PILOTA VALENCIANA A ALMASSORA (24/11/2018)

DISSABTE ES VA CELEBRAR LA JORNADA DE GESTIÓ D'ESCOLES ESPORTIVES DE PILOTA VALENCIANA A ALMASSORA (24/11/2018)

Dissabte passat, 24 de novembre de 2018, es va celebrar una nova edició de la Jornada de gestió d'escoles esportives de pilota valenciana a Almassora. La jornada va arrancar amb la benvinguda a càrrec de Mercedes Galí, alcaldessa d'Almassora, i Sebastià Giner, Coordinador de pilota valenciana de la Generalitat Valenciana.

A continuació es va fer una introducció a la pilota, on es van remarcar especialment els valors que la fan tan valuosa. Tot seguit hi va haver una ponència sobre la normativa de les instal·lacions específiques de pilota i els criteris d'accessibilitat a seguir. Així com en les predecessores, celebrades a les localitats de València i Agost, el públic va tindre l'oportunitat d'intercanviar informació i conéixer de primera mà les necessitats i mancances d'instal·lacions de pilota amb la taula redona que tractava les instal·lacions específiques de pilota i les activitats de promoció des de diferents àmbits.

Per últim, en la ponència de Paco Orts que aprofitava per a presentar el seu llibre «Les escoles esportives de Pilota valenciana», es va parlar sobre la imprescindible connexió que ha d'haver-hi entre centres educatius, ajuntaments i clubs per poder ensenyar al jovent l'esport de la pilota.

Entre les conclusions més importants a les que es va arribar, cal destacar que els centres educatius són un mitjà molt important per donar a conéixer la pilota valenciana i per això és molt important que el professorat reba una major oferta formativa al respecte. També que la construcció de les instal·lacions de pilota s'haurien d'adequar a l'ús que se li vagen a donar.

Per tancar, Xavier Trenco, Regidor d'Esports d'Almassora, va agrair la presència als assistents i Lluís Martínez, Diputat d'Esports de Castelló, va celebrar aquesta iniciativa, a més de donar per conclosa la jornada.