novetats

« Ves enrere

Jornada de Pilota grossa per a docents

Jornada de Pilota grossa per a docents

Museu de la Pilota, dissabte, 16 de desembre de 2017

De tots és sabut què en la pilota valenciana hi ha diferents modalitats, una d'elles és la pilota grossa i les seues variants. Tothom coneix l'escala i corda o el raspall, modalitats practicades en l'àmbit professional. A nivell aficionat hi ha de molt conegudes, com: el frontó valencià, la galotxa o les llargues i les seues variants, la perxa i la palma. Encara hi ha més, com el frare, recentment recuperat pel professor Lluís Ramos o la pilota grossa que ens ocupa.

Els professors Víctor Agulló i Josep Congost han realitzat un treball de recerca en les comarques de La Marina Alta i Baixa, així com el Comtat, on més arrelada estava la pilota grossa.

Aprofitaran el proper dissabte 16 de desembre, per presentar eixe estudi dins de la Jornada dedicada a la pilota grossa que s'organitza al Museu de la Pilota. A més d'aquesta presentació, el professor Jordi Naya parlarà sobre la progressió per aprendre a jugar a pilota grossa i realitzarà exercicis de familiarització, d'aquesta manera es veuran els beneficis d'aquesta modalitat com a recurs didàctic d'aprenentatge.

A continuació hi haurà un taller de fabricació d'una pilota grossa, dirigit pel Director del Museu de la Pilota, David Sarasol. Com no podia faltar, es practicarà el joc en el trinquet de pilota grossa del mateix museu.

Per finalitzar la Jornada es farà una taula de Conclusions on es recollirà tot el que s'ha parlat durant aquesta.

La Jornada està adreçada al professorat de tot el País Valencià, amb un màxim de 30 inscripcions. A més a més, estan convidats alguns jugadors professionals que departiran la seua experiència sobre el joc de la pilota grossa dut a terme en els seus entrenaments.

Programa de la Jornada:

09.00h

Recepció-Acreditacions Lliurament de material

09.30h

Acte d'inauguració

09.45h                       

Pausa – cafè

10.15h

Explicació sobre la jornada

10.30h

Xerrada – Presentació de l'estudi pilota grossa: Beneficis del joc de pilota grossa V. Agulló i J. Congost

12.00h

Progressió didàctica per aprendre a jugar a pilota grossa i exercicis de familiarització. Jordi Naya

13.45h

Taller fabricació de pilota

14.30h

Dinar

16.30h

Taula sobre les conclusions

17.00h

Joc lliure