Visualització de contingut web

Lectorats

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme té també la funció de fomentar la cooperació i la coordinació amb altres entitats estatals i internacionals, per a la difusió i la promoció del valencià.

En l'àmbit universitari, el curs acadèmic 2011-2012 va finalitzar el programa de lectorats de llengua, literatura i cultura valencianes que organitzaven les universitats valencianes i finançaven a tres bandes l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Conselleria d'Educació i les universitats de València, Alacant i Castelló. Per tal d'assegurar la continuïtat d'alguns dels lectorats, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i l'Institut Ramon Llull van signar convenis anuals entre 2012 i 2015.

Des de 2015, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha assumit la col·laboració amb l'Institut Ramon Llull en la promoció del valencià i en la creació i manteniment de lectorats de valencià en universitats de l'exterior de l'àmbit lingüístic. Aquesta col·laboració s'ha vehiculat amb un conveni marc amb l'Institut Ramon Llull que dona cobertura als convenis que es firmaran anualment amb la institució, que concretaran els lectorats específics.

El 5 de juliol es va signar el conveni anual de 2017, que acorda col·laborar en el manteniment dels lectorats establerts a les universitats següents:

  • Cambridge University (Regne Unit)
  • Università degli Studi di Torino (Itàlia)
  • Université de Picardie Jules Verne d'Amiens (França)
  • Universidade de Santiago de Compostela
  • Universidad de Granada
  • I, a partir del curs 2017-2018, la Universidad Autónoma de Madrid