Noticies

« Ves enrere

Les EOI i la JQCV adapten les proves a la situació d’emergència sanitària

Les EOI i la JQCV adapten les proves a la situació d’emergència sanitària

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha pres la decisió responsable d'ajornar les proves de certificació de les escoles oficials d'idiomes i de suspendre la convocatòria ordinària de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià previstes per a l'any 2020 atenent el manteniment de l'alerta sanitària produïda per la COVID-19.

Les proves de certificació de la JQCV i de les EOI són una activitat col·lectiva que s'ha de dur a terme en espais tancats amb una assistència massiva i que a hores d'ara no es poden desenvolupar amb les garanties sanitàries suficients.

Tota la informació i les novetats es publicaran en les pàgines web de les EOI i de la JQCV.

Escoles oficials d'idiomes

La declaració d'alarma es va produir quan la matrícula de les proves unificades de certificació (PUC) ja estava tancada i, en conseqüència, el que pertoca és l'ajornament de les dates previstes en la Resolució de 12 de febrer de 2020, que establia el calendari i el procés d'inscripció i matriculació.

La publicació de la llista d'admesos es farà a final del mes de juny, i el calendari de realització de les quatre activitats de llengua escrites de la PUC es publicarà en la pàgina web abans del 31 de juliol.

Es mantenen les dues convocatòries anuals: la convocatòria ordinària de les PUC del curs 2019-2020 tindrà lloc en el mes de setembre i la convocatòria extraordinària en el mes de novembre.

Així mateix, des del web de les EOI es facilitarà tota la informació sobre la convocatòria, i també sobre el procediment per a la devolució de les taxes a les persones que ho sol·liciten.

Complint amb el compromís adquirit, la DGPLGM comunicarà individualment aquesta decisió i els punts més importants de la resolució de modificació a les més de 30.000 persones matriculades per a les PUC de l'any 2020.

Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Després de 30 anys organitzant ininterrompudament les proves de la JQCV en vint-i-quatre localitats del territori valencià i de convocar milers de ciutadans i ciutadanes, la declaració de l'estat d'alarma del 14 de maig i la suspensió dels tràmits administratius (Reial decret 463/2020, de 14 de març) va obligar, en un primer moment, a ajornar el procediment d'inscripció previst del 25 de març al 8 d'abril i, ara, a la suspensió de la realització de les proves previstes.

En el moment en què les autoritats sanitàries establisquen els protocols que permeten el desenvolupament normal de proves massives, la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme convocarà un nou període d'inscripció i un nou calendari de proves.