Col·lecció Rafael L. Ninyoles

Col·lecció Rafael L. Ninyoles

col·lecció


 

La Col·lecció Rafael L. Ninyoles ret homenatge i reconeixement a la tasca del sociòleg valencià, referent en matèria lingüística.

Està previst que, durant 2019, es publiquen els cinc primers volums de la col·lecció.

A través de la línia de subvencions per al foment de treballs d'investigació i d'estudis en l'àmbit de la planificació lingüística i de la lingüística aplicada, que es va posar en marxa l'any 2017, s'han subvencionat diversos treballs.

Les obres que van rebre ajudes el 2017 són les que inicien la Col·lecció Rafael L. Ninyoles. Els llibres estaran a disposició de la societat en aquest espai web, i també n'hi ha versió impresa

.

Els volums que veuran la llum al llarg de 2019 són:

  • Impacte i valor econòmic del valencià

  • La igualtat de les llengües en l'Administració: un problema per resoldre, de Vicenta Tasa i Anselm Bodoque

  • L'ús de les llengües en la comunicació telemàtica de l'Administració local, de Lluís Català i Clemente Penalva

  • Estudi de les actituds lingüístiques sobre l'educació multilingüe en la comunitat escolar al Camp de Morvedre, de Miquel Nicolàs, Francesc Jesús Hernández Dobón, Francisca Sanvicén i Carmen Rodríguez

  • Prospecció de la situació del valencià i alternatives, d'Antoni Marqués

El primer, Impacte i valor econòmic del valencià, és fruit d'un estudi encarregat per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme a l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie) el 2018.

L'objectiu de l'estudi és conéixer la contribució del valencià a l'economia, mesurar la riquesa que genera i quantificar la dimensió i el valor econòmic dels àmbits en què el valencià és clau. És la primera vegada que s'elabora un informe d'aquestes característiques al nostre territori. Podeu descarregar el llibre complet en format pdf clicant en la imatge de la llengua que trieu.