Actuacions

Actuacions

 

L'ESCOLA CANTA

 
 
Aquesta proposta de l'Ajuntament de Castelló té com a objectiu la realització de activitats de foment cultural per part dels centres educatius de la ciutat per a potenciar-hi l'ús social del valencià com a eina de convivència i per a difondre la cultura i el patrimoni valencià. 
 
OBJECTIUS
- Donar a conéixer la tradició cultural amb la unió de la llengua i la música.
- Millorar la competència lingüístca en valencià d'acord amb el PNL del centre.
- Fomentar una sensibilitat positva i una convivència pacífica entre diferents cultures.
 
DESTINATARIS
Poden participar tots els centres de Primària de la localitat que ho desitgen. Cada centre pot inscriure l'alumnat partcipant en un grup (20-100 membres). Els ajuntaments que desitgen realitzar l'actvitat han de posar-se en contacte amb l'assessoria del Servei d'Educació Plurilingüe.
 
ACTIVITAT
- Cal formar cors d'alumnat.
- S'han de realitzar 2 concerts:
• un concert del cor del centre educatiu públic i gratuït en el lloc i data que el centre determine.
• un concert conjunt amb l'alumnat de tots els centres participants de la localitat.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
 
ENLLAÇOS:
 
 

L'ESCOLA FA RÀDIO

 
 
Campanya de ràdio de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castelló per a donar suport als plans de normalització dels centres educatius perquè ofereix avantatges en la pràctica lingüística i en el treball transversal de les matèries objecte d'estudi.
 
OBJECTIUS
- Potenciar l'ús del valencià oral i escrit entre l'alumnat en l'àmbit dels mitjans de comunicació.
- Facilitar la creació de situacions comunicatves reals que activen l'ús de la llengua i la creatvitat.
- Familiaritzar l'alumnat amb les modalitats dels programes radiofònics.
 
DESTINATARIS
Alumnat dels centres educatius de la ciutat de Castelló dels nivells: Primària, Secundària, Formació Professional i Formació de Persones Adultes.
Pot ser portada a terme en qualsevol altra població amb la col·laboració de l'assessoria d'educació plurilingüe.
 
ACTIVITAT
- Els docents, amb el suport de l'assessoria del SEP, preparen un programa de ràdio.
- S'enregistrarà el programa de ràdio per un tècnic de so professional.
- El programa s'emetrà a través d'una emissora de ràdio.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
 
ENLLAÇOS:
 
 

PLAERDEMAVIDA

 
 
 
El 14 de febrer de 2018, "Plaerdemavida", programa de ràdio sobre literatura presentat per Maria Josep Poquet, va emetre #Plaerdepoesia (inundem les xarxes de poesia) per tal de celebrar el Dia Mundial de la Poesia. La iniciativa va comptar amb l'ajuda de l'Assessoria d'Educació Plurilingüe, tant en el plantejament de l'activitat com en la difusió en els centres educatius.
 
PROGRAMA
En el programa que presenta Maria Josep Poquet estigueren presents la poetessa Maria Josep Escrivà i el periodista d'À Punt i divulgador de poesia Francesc Piera, més d'altres invitats que participaren per telèfon, com ara Marc Granell. El programa va tractar les possibilitats que ofereix la tecnologia per a la difusió literària.
 
PARTICIPANTS
En el programa participaren més de 40 centres, entre d'altres, de Gandia, Oliva, València, Aldaia, Vila-real, Alboraia, Betxí, Petrer, Pego, Puçol, Ontinyent, Alcoi, Benicàssim, Novelda, Villena, Dénia i Oriola. 
L'alumnat que va participar, va rebre un lot de llibres per a la biblioteca del centre, que regala l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
 
ACTIVITAT
L'alumnat participant va tuitejar versos durant l'hora de durada del programa i hi intervingueren en directe a través de connexions telefòniques.
L'etiqueta #Plaerdepoesia va esdevindre trending topic amb milers i milers de piulades.
 
El 13 de febrer de 2019, el programa realitzà la segona edició de #Plaerdepoesia2. Hi van participar moltes persones relacionades amb la difusió de la poesia i diversos centres educatius d'arreu de tota la geografia valenciana.
 

 

UN RELAT ENCADENAT

 
 
 
Una nova col·laboració de l'Assessoria d'Educació Plurilingüe amb el programa #Plaerdemavida. En aquesta ocasió, l'escriptor i expert en tècniques d'escriptura Vicent Usó, llança el plantejament d'un microrelat que sis instituts hauran de completar, tot escollint entre diferents opcions narratives. L'alumnat participarà en directe en el programa per explicar les seues propostes, que seran analitzades per Usó. Finalment, s'emetrà el relat complet gravat i ambientat en les instal·lacions d'Àpunt a Burjassot.
 
ENLLAÇ