NOVETATS

Xest celebra els vint anys dels plans d'especialització esportiva

Xest celebra els vint anys dels plans d'especialització esportiva

Antics alumnes, com l'exnadadora olímpica Lydia Morant, han assistit a l'acte del 20 aniversari de la posada en marxa d'aquest programa, gràcies al qual esportistes d'elit han pogut compaginar la vida acadèmica i l'esportiva.

El divendres 20 de setembre de 18 a 20h es van celebrar els 20 anys dels Plans d'Especialització Esportiva en el Complex Educatiu de Xest. L'acte, que primerament es va planificar per fer-ho en els Jardins de Gerencia,  va haver de ser desplaçat  al Pavelló Doble per les previsions meteorològiques.

L'acte va comptar amb la presència del director general d'Esport, Josep Miquel Moya, i el director territorial d'Educació, Cultura i Esport, Santiago Estañan.

Per aquest centre han passat atletes, jugadors d'handbol i rugbi, karatekes, judokas i esportistes d'halterofilia o escacs, entre altres, que van acudir a aquesta trobada amb els seus antics companys.

Actualment, hi estudien i entrenen esportistes de 14 modalitats diferents: atletisme, bàdminton, beisbol, handbol, hoquei, karate, natació, taekwondo, orientació, triatló, tennis taula, tir amb arc, rugbi i voleibol.

 

Foto 1 (descarregar)

Foto 2 (descarregar)

Transferència de fons arxivístics a l’Arxiu Històric de la GVA

Transferència de fons arxivístics a l'Arxiu Històric de la GVA

Comité Valencià Disciplina Esportiva, Kelme i Rendició de comptes de les federacions esportives C.V.

L'Arxiu Històric de la Generalitat ha rebut la transferència, des de la Direcció General d'Esport, de tres rellevants fons documentals: Comité Valencià Disciplina Esportiva, Kelme i Rendició de comptes de les federacions esportives C.V.

Les transferències realitzades per l'Administració als arxius històrics comporten, atés els requeriments, un treball associat què fa personal de documentació i arxiu: sanejament dels expedients llevant documentació no-d'arxiu; retirada d'elements que pugen comprometre la preservació; correccions en classificació o en l'ordre de l'expedients així com altres accions per a pal·liar o solucionar pràctiques no adequades o incidents en la documentació; elaboració d'una relació del contingut dels fons segons la normativa i a les característiques aplicades en SAVEX (Sistema Arxivístic Valencià en Xarxa); adaptació a unitats d'instal·lació normalitzades, etc.

  • Comité Valencià de Disciplina Esportiva (CVDD)

Aquesta documentació comença en 1986 i arriba fins a l'actualitat. Si bé es tracta d'un fons viu, l'actual Comité (ara, Tribunal de l'Esport de la Comunitat Valenciana, TDCV) treballa des de finals de 2018 únicament amb documentació digital en suport electrònic gràcies als nous processos telemàtics de l'Administració.

L'anteriorment anomenat Comité Valencià de Disciplina Esportiva ha sigut el màxim òrgan de decisió de la Comunitat dins de la via administrativa. Podeu consultar les actuals resolucions dels recursos administratius (disciplinaris i electorals) interposats davant el TDCV en la pàgina del Tribunal de l'Esport.

  • KELME

Aquesta documentació abasta els anys en quins la Generalitat es va fer càrrec de l'ara desaparegut equip ciclista espanyol.

  • Rendició de comptes anuals de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana.

Aquesta sèrie conté la rendició de comptes de les federacions, avaluades anualment per la Direcció General de l'Esport, amb la finalitat de ser aquests comptes aprovats i depositats al Registre d'Entitats Esportives. Aquesta rendició de comptes forma part del control i tutela que exerceix la Direcció General de l'Esport d'acord amb la normativa vigent.