NOVETATS

CRISIS DEL CORONAVIRUS (COVID-19)

NOTA INFORMATIVA ACREDITACIÓ ESPORTISTES D'ALT RENDIMENT

NOVA CIRCULAR

NOVA CIRCULAR INFORMATIVA COVID-19 (15 ABRIL 2020)

Dirigida a presidents i presidentes de federacions esportives de la Comunitat Valenciana

 
Benvolguda presidenta, benvolgut president:
 
En la línia de les anteriors circulars, volem fer-vos partícips d'informacions que poden ser del vostre interés.
 
  • Ajudes a treballadores i treballadors afectats per un ERTO
 
El DOGV número 8787, d'11 d'abril del 2020, publica el Decret Llei 3/2020, de les Conselleries d'Hisenda i Model Econòmic i d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, sobre mesures urgents per establir ajudes econòmiques als treballadors i les treballadores afectats per un ERTO, i a aquells que han reduït la jornada laboral per conciliació familiar amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma.
 
 
Tot i que cal estar atents al desenvolupament reglamentari del Decret Llei (encara no publicat), esta informació us pot ser útil per a aquelles federacions que heu tramitat un ERTO, com a ajuda directa als treballadors i treballadores afectats.
 
  • Modificacions terminis calendaris proves esportives DGT
 
En l'anterior circular féiem referència al termini establert per la DGT per a la modificació de les dates d'aquelles proves esportives que ja apareixien en el calendari 2020 i que han estat ajornades per les restriccions imposades per l'estat d'alarma. La DGT ha ampliat el termini fins el 26 d'abril, ja que, tal i com us comunicàrem, existeix una relació directa entre la data fixada i la previsió de la fi de l'estat d'alarma. És a dir, que és de pressuposar que en el supòsit d'una nova ampliació del mateix, la data màxima establerta per la DGT es perllongaria de la mateixa manera.
 
 
  • Servei d'atenció telefònica de Suport Psicològic a esportistes del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana
 
També us hem comentat ja els serveis de suport psicològic que s'estava prestant des del Centre de Tecnificació d'Alacant i des del PROAD del CSD. Ara, us informem del servei habilitat pel COPCV, amb 15 psicòlogues i psicòlegs que atenen personalment i que eixampla l'espectre també a entrenadors, directors esportius, àrbitres o familiars d'esportistes.
 
Us adjuntem un arxiu amb la informació al respecte, (fes clic ací) però en resum: 
  • Telèfon d'atenció gratuïta: 960450232
  • Contacte per a qualsevol dubte o aclariment: Patricia Vega (688990280)
 
  • Incidència en les activitats esportives del RDL 11/2020, de 31 de març, per a la protecció de consumidors i usuaris
 
Se'ns han plantejat algunes consultes sobre l'obligació de retornar quotes de les federacions o altres pagaments. A eixe respecte, us adjuntem l'informe jurídic de ADESP (Asociación del Deporte Español), el qual ens sembla altament clarificador. Fes clic ací
 
  • Recursos sobre educació física per a xiquets i adults
 
La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport hem habilitat un espai, anomenat "Rebost digital", de recursos didàctics sobre educació física, tant per a l'àmbit escolar com per a adults:
 
 
Així mateix, el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física (COLEFCV) ha preparat també una sèrie de material de gran utilitat en estos moments, anomenat "Pla de Accions Covid-19":
 
 
Si ho considereu, agrairíem que féreu difusió dels dos recursos.
 
  • Resolució "Esport a l'escola 2020"
 
El DOGV número 8786, de 10 d'abril de 2020, ha publicat la resolució de les subvencions del programa "Esport a l'escola"
 
 
Us preguem a les federacions involucrades que esteu atentes a les indicacions que se us donaran des del Servei de Promoció de l'Esport, sobretot pel que fa a les activitats telemàtiques realitzades durant l'estat d'alarma.
 
  • Grup de treball tornada a la competició
 
Finalment, des de la Direcció General d'Esport compartim la preocupació d'algunes de vosaltres sobre la manera en què es produirà la tornada a la pràctica esportiva. Si bé és cert que haurem d'atendre a les indicacions que es realitzen per part de les autoritats sanitàries, també ho és que pagaria la pena anar analitzant en quines condicions seria raonable, per poder aportar la nostra visió i col·laboració a aquelles.
 
En eixe sentit, l'Associació de Federacions Esportives CONFEDECOM, crearà de manera imminent un grup de treball, coordinat per Alfonso Momferrer, president de la Federació Valenciana de Pàdel (presidencia@padelcv.com) per analitzar la situació i plantejar les distintes possibilitats que puguen existir. Cas de tindre qualsevol idea, suggeriment o preocupació al respecte, us demanaríem que li la féreu arribar.
 
Esperant, com sempre, haver estat útils, desitjant que continueu bé, personalment i familiar, i reiterant la predisposició de tota la Direcció General (direcció, subdirecció i serveis) per atendre-vos en estos moments tan complicats,
 
Atentament,
 
Josep Miquel Moya
Director General d'Esport